خواص انگور فرنگی برای سلامتی
به گزارش وبلاگ نفس، انگور فرنگی به کاهش قند خون در افراد دیابتی کمک می کند، کلسترول خون و فشار خون بالا را کاهش داده و برای پیشگیری و درمان سرطان مفید است.در ادامه همراه ما باشید تا با تمامی فواید انگور فرنگی برای سلامتی بدن آشنا شوید.
انگور فرنگی یا گوس بری ( Gooseberry) با نام خارتوت یا گالش انگور میوه ای منحصر بفرد و بومی اروپا می باشد که دارای طعم ترش و طبع سرد و خشک می باشد .این میوه با دارا بودن ترکیبات تغذیه ای بسیار مهم و مورد نیاز بدن دارای انواع بی شماری است که در زیر به معرفی انواع آن می پردازیم:انواع انگور فرنگیاین گیاه دارای درختچه ای با ارتفاع 4 تا 6 متر است و زمان میوه دهی آن 2 تا 3 سال پس از کاشت می باشد .انواع انگور فرنگی به دلیل رنگ و طعم شامل انگور فرنگی قرمز (Ribes rubrum)، سیاه (Ribes nigrum)، معطر (Ribes odoratum) و سفید (Ribes spicatum) می باشد.اندازه این میوه ها کوچک بوده و هر کدام بین 4 تا 10 گرم وزن دارند .چهار گونه انگور فرنگی موجود در ایران به نام های گالش انگور معمولی، انگورفرنگی تیره گل، انگورفرنگی شرقی و انگورفرنگی قرمز می باشد.
حقایق تغذیه ای انگور فرنگیاین میوه حاوی انواع ویتامین ها و ترکیبات ضروری و مورد نیاز سلامتی بدن است که در ادامه به تشریح هر یک از آن ها می پردازیم:
ویتامین ثاین میوه منبع غنی از ویتامین ث بوده و هر فنجان آن حاوی 41.5 میلی گرم ویتامین C می باشد. ویتامین C برای جذب آهن در بدن ضروری بوده و به تشکیل کلاژن و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
فیبرآدری هانس انسممینگر در کتاب خود، به نام غذاها و دانشنامه تغذیه یادآور می شود، یکی از مهمترین مزایای مصرف این میوه ، محتوای فیبر قابل توجه آنها است. یک فنجان انگور فرنگی تازه حاوی 6.5 گرم فیبر رژیمی است. مصرف روزانه فیبر کافی می تواند به جلوگیری از یبوست و همچنین شرایط جدی تر مانند سرطان روده بزرگ و بیماری های قلبی کمک کند.
پتاسیمیکی از مواد معدنی بسیار مهم جهت بهبود عملکرد سیستم عصبی و عضلانی بدن ملحی به نام پتاسیم است.مصرف این میوه با برخورداری از سطح بالایی از پتاسیم در تنظیم فشار خون و حفظ طبیعی ریتم قلب موثر بوده و از بروز پوکی استخوان و سکته مغزی جلوگیری می کند .هر فنجان از این میوه حاوی 297 میلی گرم پتاسیم می باشد.
ویتامین ها و مواد معدنی دیگرانگور فرنگی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ارزشمند دیگری مانند ویتامین آ ،ویتامین ای ،ویتامین های گروه ب،کروم ،کلسیم،فسفر،آهن ،منیزیم و پروتئین می باشد .
این میوه کوچک اما قدرتمند به دلیل دارا بودن ترکیبات غذایی ذکر شده خواص ارزشمند و منحصر بفردی دارد که با مطالعه ادامه مقاله با خواص آن بیشتر آشنا می شوید :
تقویت قدرت بیناییوجود مقادیر فراوانی از ویتامین آ در این میوه سبب شده است تا مصرف این میوه موجب تقویت قدرت بینایی شود و به وسیله آن بتوان از آب مروارید و دژنراسیون ماکولا جلوگیری نمود. بر اساس مطالعات اجرا شده مصرف این میوه در کاهش مسائل بینایی سودمند است .
سم زدایی بدنوجود آب فراوان در این خوراکی سبب هیدراته شدن بدن و افزایش حجم ادرار می شود .به همین دلیل این میوه در سم زدایی بدن ،هیدراته نگهداشته شدن بدن و حفظ سطح آب بدن اثرات بسزایی دارد.
بهبود عملکرد دستگاه گوارشفیبر فراوان موجود در این میوه در پاکسازی روده ها ،بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از بروز یبوست نقش چشمگیری دارد .با این میوه می توان خطر ابتلا به سرطان های مربوط به دستگاه گوارش را به زیر صفر رساند .
تقویت سیستم ایمنی بدنخواص آنتی باکتریال این ماده غذایی و وجود ویتامین ث فراوان در آن در تقویت سیستم ایمنی بدن ،جلوگیری از سرماخوردگی ،جلوگیری از بیماری اسکوربوت و سایر بیماری ها نقش دارد و از ورود عفونت ها و ویروس ها به بدن جلوگیری می کند.
جلوگیری از پوکی استخوانکلسیم و منیزیم موجود در انگور فرنگی با حفظ استحکام استخوان به تراکم استخوان کمک می کند.بنابراین با مصرف آن می توان از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و سلامت استخوان هایمان را تضمین نماییم .1
کاهش وزنانگور فرنگی سطح پروتئین را در بدن شما افزایش می دهد ، در نتیجه با استفاده از انگور فرنگی ، چربی های بدن شما سریع تر می سوزد و به سرعت می توانید وزن اضافی خود را از دست بدهید. بنابراین اگر به تناسب اندام فکر می کنید ، از خواص انگور فرنگی استفاده کنید.
افزایش سلامت دهانآیا از بوی بد دهان ، خونریزی لثه و زردی دندان رنج می برید؟ راه چاره مناسب برای مبارزه با این مسائل ، آب انگور فرنگی است. برای حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان ، به طور منظم آب انگور فرنگی را غرغره کنید. همچنین می توانید از پالپ انگور فرنگی به عنوان خمیر دندان استفاده کنید و با مسواک زدن با پالپ انگور فرنگی ، دندان هایتان را سفید و براق کنید . خوب است بدانید که پالپ انگور فرنگی ، برای پیشگیری و التیام زخم های دهانی نیز مفید است.2
قند خون و دیابتانگور فرنگی به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد، جذب قند به جریان خون را کاهش داده و مانع از افزایش قند خون در بدن می شود.
علاوه بر این، مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که عصاره انگور فرنگی یک مهار کننده آلفا گلوکزیداز است. این بدان معنی است که به آنزیم های خاصی در روده کوچک متصل می شود و از انتقال قند روده به جریان خون جلوگیری می کند.
انگور فرنگی حاوی کلروژنیک اسید است که باعث کاهش سرعت جذب کربوهیدرات ها شده و به کاهش قند خون بعد از وعده های غذایی حاوی نشاسته کمک می کند.
بهبود عملکرد مغزانگور فرنگی یک منبع طبیعی اسید های آلی است که مانع از تجمع آهن در سلول های مغز شده و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر و سکته مغزی را کاهش می دهد.
علاوه بر این آنتی اکسیدان ها و فیتونوتریشن های موجود در انگور فرنگی به بهبود عملکرد مغز کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های مغزی را کاهش می دهند.
سرطانرژیم های غذایی سرشار از انواع توت ها مانند انگور فرنگی به دلیل مقادیر بالای فیتونوتریشن ها و آنتی اکسیدان هایی که دارند، خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش می دهند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده که آنتوسیانین های موجود در انگور فرنگی رشد سلول های سرطانی را مهار کرده و ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله روده بزرگ، پانکراس و پستان را کاهش دهند.
سلامت قلبانگور فرنگی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که باعث سلامت قلب شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند.
آنتی اکسیدان ها با جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول بد خون یا LDL، سلامت قلب را بهبود می بخشند.
فلاونول ها و آنتوسیانین های موجود در انگور فرنگی با کاهش فشار خون بالا و بهبود عملکرد رگ های خونی، ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهند.
پتاسیم موجود در انگور فرنگی برای سلامتی رگ های خونی ضروری است. این ماده به حفظ ضربان قلب و کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته را کاهش می دهد.
ضد آفتاب طبیعیانگور فرنگی منبع عالی آنتی اکسیدان ها و ویتامین C است که به محافظت از پوست در برابر اشعه مضر نور خورشید کمک کرده و خطر ابتلا به آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.3
پی نوشت:
1.www.salamatweb.ir
2.www.drsosha.com
3.www.coca.ir
منبع: راسخون