رد معضلات اجتماعی در حصارکشی سی وسه پل

به گزارش وبلاگ نفس، بخشی از حصارکشی سی وسه پل برای جلوگیری از سقوط گردشگران و شهروندان موضوعیتی ندارد و به دلیل ممانعت از بروز معضلات اجتماعی در کنج های این پل تاریخی طرح گردیده است.

رد معضلات اجتماعی در حصارکشی سی وسه پل

به گزارش وبلاگ نفس، طرح حصارکشی سی وسه پل بعد از کش و قوس های فراوان، در نهایت با استفاده از میله های فلزی و سیم های بوکسل در حال انجام است اما بخش هایی از این حصار مانع سقوط نیست و تنها تردد بر روی عرشه های جانبی پل را محدود می نماید.

در طرحی که در بخش غربی پل تا حدی پیشرفت فیزیکی داشته، معین است که رواق های جانبی پل در فاصله میان هر دهانه با سیم های بوکسل مسدود گردیده است. این بخش از حصار مانعی برای سقوط نبوده و تنها تردد و نشستن شهروندان و گرشگران در مسیرهای جانبی پل را که در تمام طول روز آسایش اقلیمی ایجاد می نماید، محدود نموده است.

جعفر کساییان- کارشناس عمران و سازه که در اواخر دهه 40 هجری شمسی مرمت و استحکام بخشی این پل تاریخی را انجام داده است با تاکید بر اینکه تخصص وی مباحث سازه ای بوده و شاید صلاحیت علمی اظهار نظر را نداشته باشد به خبرنگار وبلاگ نفس می گوید: در سفرنامه های تاریخی از اهمیت این مسیرهای جانبی بارها صحبت گردیده است.

وی ادامه می دهد: شاردن در سفرنامه خود تعریف این مسیرها را به تفصیل نموده و گفته که این مسیر بسیار خنک است و گردشگران را از باد و باران و گزند آفتاب محفوظ نگاه می دارد. این مسیر همچنین جنبه ایمنی داشته و از تداخل شهروندانی که بر روی پل نشسته اند با کاروانی که از روی پل عبور می نموده نیز جلوگیری می نموده است.

مرمت گر سی وسه پل اضافه می نماید: طرحی که تا اینجا اجرا گردیده است مردم را از عبور و مرور و نشستن در این رواق ها محروم می نماید. علت شاید این است که مانع از دیوار نویسی و یادگار نویسی بر روی پل شوند. این مساله جنبه اجتماعی دارد و با اعمال محدودیت بر طرف نخواهد شد.

کسائیان می گوید: من راهکار نمی دهم اما می توان با اقدامات دیگری مانع از این مشکلات شد. تخصص من سفت کاری است، اما معتقد هستم مسیرهای فرعی پل باید باز باشد. شاید بهتر باشد جان پناه کوتاهی طراحی می کردند یا تابلوهایی نصب می کردند که به والدین تاکید کند مراقب فرزندان خود باشند.

عرشه های جانبی سی وسه پل هزار و یک گرفتاری ایجاد می کرد

علی محمد فصیحی- مدیر پایش پل های تاریخی استان اصفهان در پاسخ به خبرنگار وبلاگ نفس در رابطه با علت اعمال محدودیت برای عبور از مسیرهای جانبی می گوید: این طرح را شورای فنی میراث تایید نموده بود. علت این بود که مسیرهای جانبی هزار و یک گرفتاری ایجاد می کرد.

وی ادامه می دهد: بارها رخ داده بود که از رواق های جانبی به عنوان سرویس بهداشتی استفاده می شد. وضعیت وخیمی از یادگاری نویسی یا تجمع زباله در رواق های این پل وجود داشت. به همین دلیل تصمیم بر این شد که تردد را محدود کنیم.

مدیر پایش پل های تاریخی استان اضافه می نماید: در آخرین جلسه ای که با حضور معاون میراث تشکیل شد، تاکید بر این بود که مردم امکان تردد در این مسیرها را داشته باشند. به همین دلیل مسیر تردد از عرشه های جانبی باز خواهد شد و آن بخشی از طرح که به این منظور اجرا گردیده است برداشته خواهد شد.

فصیحی تاکید می نماید: تصمیم به علت مشکلات وندالیستی و اجتماعی اتخاذ گردیده بود، اما امیدواریم خود مردم نیز از فضاهای دنج سی وسه پل مراقبت عمومی داشته باشند تا شاهد تکرار این مشکلات نباشیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "رد معضلات اجتماعی در حصارکشی سی وسه پل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رد معضلات اجتماعی در حصارکشی سی وسه پل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید