آشنائی با گیاهان داروئی و خواص آنها

به گزارش وبلاگ نفس، این گیاه نه تنها گل زیبایی است بلکه خواص درمانی متعددی هم دارد. این گیاه گل اشک هم نامیده می گردد و این به خاطر این است که مقداری شبنم در بین این گل ها جمع می گردد و بعد از گل به پائین می چکد. عمر این گیاه بسیار کوتاه است. از اوایل اردیبهشت ماه گل دهی این گیاه آغاز می گردد و در فصل بارش تمام می گردد. خواص دارویی این گیاه اصولا در پیاز این گیاه است. پیاز این گیاه داروی موثری برای دردهای رماتیسمی و دردهای مفصلی و پاک کننده دستگاه کبدی است.

آشنائی با گیاهان داروئی و خواص آنها

آشنائی با گیاهان داروئی و خواص آنها

گیاه لاله واژگون

این گیاه نه تنها گل زیبایی است بلکه خواص درمانی متعددی هم دارد. این گیاه گل اشک هم نامیده می گردد و این به خاطر این است که مقداری شبنم در بین این گل ها جمع می گردد و بعد از گل به پائین می چکد. عمر این گیاه بسیار کوتاه است. از اوایل اردیبهشت ماه گل دهی این گیاه آغاز می گردد و در فصل بارش تمام می گردد. خواص دارویی این گیاه اصولا در پیاز این گیاه است. پیاز این گیاه داروی موثری برای دردهای رماتیسمی و دردهای مفصلی و پاک نماینده دستگاه کبدی است.

گیاه گل خیار

این گیاه مصرف خوراکی ندارد و از کوبیده گل آن به اسم یک نرم نماینده پوست استفاده می گردد. گونه کوهستانی آن در ارتفاعات و گونه دشتی آن در جلگه ها و کف دشتها می روید و فصل گل دهی این گیاه از اواخر فروردین ماه تا انتها اردیبهشت ماه است.

گیاه زنبق وحشی

این گیاه علاوه بر گونه وحشی اش که در کوهستانها می روید به صورت پرورشی در خانه ها و گلخانه ها هم پرورش می یابد. موارد استفاده این گیاه بدین صورت است که پیاز گیاه را از خاک خارج نموده و می کوبند و درون پارچه ای قرار می دهند و برروی مفاصلی که رماتیسم دارند می بندند. منطقه ها رویش این گیاه در ارتفاعات 1500 متر می باشد.

گیاه خاکشیر

این گیاه استفاده دارویی و غذایی دارد از جمله برطرف نماینده گرمازدگی و ضداسهال است. این گیاه اوایل بهار رشد می نماید و اواسط اردیبهشت ماه به گل می نشیند و تا اواخر خردادماه دانه این گیاه که موارد استفاده زیادی دارد، قابل بهره برداری است. خاکشیر از زمانهای گذشته کاربرد داشته است و برترین کاربرد آن به خاطر خاصیت ضدعفونی نماینده اش می باشد و برای ناراحتیهای روده مثل اسهال و یا حتی یبوست مفید است.

گیاه گلرنگ وحشی

این گیاه از خانواده گل مینا یا مرکبات است. گلبرگهای این گیاه قرمز و ارغوانی رنگ است که به اسم طعم دهنده غذا استفاده می گردد. از کلاله و گلبرگ این گیاه به اسم یک رنگ گیاهی استفاده می گردد. گیاه مقاومی است و استفاده خوراکی برای دام ندارد و ظهور این گیاه در هر منطقه ای نشان دهنده تخریب این خاک در منطقه است. فصل گل دهی آن از خردادماه تا تیرماه است.

گیاه ریواس

گیاه ریواس با برگهای پهن و ساقه بلند و گل های خوشه ای در ارتفاعات و دامنه های شیب دار رویش دارد. خود ساقه این گیاه به صورت خام به اسم یک ماده غذایی مطرح است. برگهای آن هم هم به صورت خام و هم به صورت پخته به اسم خوراکی مصرف می گردد. طعم این گیاه ترش مزه و گس است. داروی خوبی برای بیماری های دستگاه گوارش از جمله اسهال می باشد. این گیاه بخاطر داشتن ویتامینهای Cو B و A مورد توجه است. بعلاوه این گیاه با خاصیتی که دارد لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین می نماید که در بیماری های قندخون مورد توجه است. زیاده روی در مصرف این گیاه اصولاً یک سری عوارض دارد، از جمله اینکه برای کلیه و مثانه مشکل تراشی می نماید.

گیاه موسیر

این گیاه گونه های بسیار زیاد و استفاده های خوراکی دارد. ریشه و پیاز گیاه بعد از انجام یکسری اقدامات خاص مورد استفاده قرار می گیرد. بدین صورت که آنها را به شکل رشته های بسیار نازک درآورده و در جهت آب سرد قرار می دهند تا تلخی که در پیاز آن هست از بین برود، آنرا در آفتاب خشک می نمایند تا به اسم چاشنی غذایی مصرف گردد. عمدتاً منطقه ها رویش این گیاه در غرب ایران، کوهستانها و منطقه ها برف گیر می باشد و فصل رویش این گیاه از اواسط فروردین ماه تا انتها خردادماه است. این گیاه به صورت محلی به اسم مُلین، خلط آور و آرامش بخش استفاده می گردد.

منبع: نشریه دنیای زنان شماره 69

منبع: راسخون

به "آشنائی با گیاهان داروئی و خواص آنها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنائی با گیاهان داروئی و خواص آنها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید