بریج دندان چیست؟ انواع، مزایا و معایب بریج دندان

به گزارش وبلاگ نفس، خبرنگاران: داشتن دندان هایی زیبا و مرتب می تواند علاوه بر جنبه سلامت خود، تأثیرات بسیاری را نیز بر روی زیبایی، جذابیت و همین طور اعتماد به نفس فرد به جا بگذارد. در این میان، علم پزشکی و دندان پزشکی روش های بی شماری را برای رسیدن به این هدف به کار می گیرد که هر کدام با توجه به احتیاج بیمار تشخیص داده شده و تجویز می گردند. در این میان بریج دندان نیز یکی از روش های معمول در زیبایی دندان هاست، روشی که دندان های شما را یکدست تر نموده و می تواند نبود بعضی از آن ها را تا حدودی جبران کند. در این مطلب همراه ما باشید تا بریج دندان را به طور کامل آنالیز نموده و با آن آَشنا شویم.

بریج دندان چیست؟ انواع، مزایا و معایب بریج دندان

بریج دندان چیست؟

به طور کلی باید بگوییم که بریج دندان در زمانی استفاده می شود که فردی یکی از دندان هایش را به هر دلیلی از دست داده و جای خالی آن به طور کامل خودنمایی می نماید. در چنین شرایطی بریج دندان به عنوان یک دندان مصنوعی که توسط دندان های کناری نگه داشته می شود می تواند جای خالی دندان ازدست رفته را پر کند.

استفاده از بریج تا زمانی که دندان های اطراف آن توان و قدرت نگه داشتن آن را داشته باشد می تواند در دهان باقی بماند. اما در صورتی که به هر دلیلی دندان های اطراف ناحیه خالی، ضعیف، شکسته و یا بدون استحکام باشند می توان از خیر بریج دندان گذشت و به سراغ روش های دیگری همچون ایمپلنت رفت تا با یاری آن فضای خالی دندان ازدست رفته پر شود.

انواع بریج دندان

به طور کلی بریج های دندان دارای انواع متفاوتی از روکش هستند. انتخاب روکش بریج دندان برای بیمارانی که مشکل دندان دارند بسیار متنوع است و می توان آن ها را با توجه به هزینه، احتیاج های درمانی و همین طور خواسته زیبایی بیمار انتخاب کرد. در ادامه به معرفی بعضی انواع روکش بریج دندان می پردازیم:

روکش بریج دندان سرامیکی

این نوع از روکش های بریج دندان دارای مواد نیمه شفافی به رنگ دندان است که برای مطابقت با دندان های اطراف و کناری مورداستفاده قرار می گیرد. معمولاً روکش بریج دندان سرامیکی برای بیمارانی که به دنبال داشتن دندان هایی زیبا، اما طبیعی هستند گزینه بسیار مناسبی خواهد بود. با این حال باید اشاره کنیم که یکی از معایب این نوع روکش بریج دندان دوام و ماندگاری نسبتاً پایین آن است.

روکش بریج دندان سرامیکی با فلز

این نوع از روکش های بریج دندان از ترکیب پرسلاین و فلز ساخته شده است و به نسبت روکش های تمام سرامیکی از مقاومت به مراتب بیشتری برخوردار است. با وجودی که این نوع از روکش بریج دندان شباهت کمتری با دندان های طبیعی دارد، اما زیبایی آن ها از نمونه های فلزی به مراتب بیشتر است.

روکش بریج دندان استیل

این نوع از روکش های بریج دندان که با استیل ضد زنگ ساخته شده معمولاً موقت است و تا زمانی که روکش های دائمی فرد ساخته شوند مورداستفاده قرار می گیرد. روکش بریج دندان استیل ضد زنگ معمولاً از قبل ساخته می شد و به همین دلیل هم می توان آن ها را تنها در یک جلسه نیز در دهان جایگذاری کرد. گفتنی است که دوام این نوع از روکش ها نیز بسیار زیاد است.

روکش بریج دندان تمام رزین

این نوع از روکش های بریج دندان از مواد کامپوزیت رزین ساخته می شوند می توانند در رنگ های مختلفی ساخته شوند. به همین دلیل نیز دست بیمار برای انتخاب رنگ آن ها باز خواهد بود. باید این را نیز اضافه کنیم که متأسفانه روکش بریج تمام رزین اسقامت بالایی ندارد و به همین دلیل نیز به شدت مستعد شکستن و فرسایش است.

روکش بریج دندان زیرکونیوم

این نوع از روکش های بریج دندان بسیار شبیه به ظاهر طبیعی دندان ها هستند و به نسبت روکش های پرسلین یا سرامیک از مقاومت بالاتری برخوردارند. معمولاً این نوع از روکش های بریج دندان نیز ظرف یک روز ساخته می شوند.

مراحل استفاده از بریج دندان

انجام فرآیند استفاده از بریج دندان با یاری بی حسی موضعی صورت می گیرد و به طور کلی نیز شامل دو مرحله می شود:

مرحله اول قرارگیری بریج دندان

قبل از هر چیز دندان شما برای قرارگیری روکش آماده می شود. در این فرآیند دندان با یاری یک دریل کوچک تمیز می شود تا روکش بریج دندان بتواند به خوبی برای روی آن قرار بگیرد. دندان پزشک به ایجاد هماهنگی میان اندازه و ظاهر دندان با روکش آن احتیاج دارد و به همین دلیل هم از دندان های بیمار الگویی تهیه نموده و برای ساخت قالب به آزمایشگاه ارسال می نماید در این مدت نیز روکش های موقتی به شما داده می شود تا روکش اصلی شما آماده شود.

مرحله دوم قرارگیری بریج دندان

این مرحله بعد از آماده شدن روکش بریج دندان شروع می شود. سطح دندان توسط اسید خراش می خورد تا برای قرارگیری روکش، سطح زبری ایجاد شود. با این کار روکش دندان بهتر و محکم تر خواهد چسبید. بعد از آن هم فرآیند چسباندن دندان توسط دندان پزشک صورت می گیرد و از بیمار نیز خواسته می شود تا با دقت در نگهداری از آن، طول عمر بیشتری را برای بریج دندان خود باقی بگذارد.

مزایای استفاده از بریج دندان

بریج دندان به نوبه خود مزایای بسیاری دارد که به همین دلیل نیز به عنوان یکی از بهترین انتخاب های بسیاری از افراد شناخته می شود. به طور کلی هزینه بریج دندان در مقایسه با روش های درمانی مشابه کمتر است. همین مسئله نیز باعث می شود که درصد بیشتری از افراد از این روش استفاده نمایند. علاوه بر این در بسیاری از شرایط با دقت در نگهداری از بریج دندان می توان انتظار ماندگاری نسبتاً طولانی را از آن داشت.

از دیگر مزایای روش بریج دندان می توان به سرعت انجام آن نیز اشاره نمود. این روش برخلاف روش کاشت دندان که گاهی حتی چندین ماه هم زمان می برد با سرعت به مراتب بیشتری به انجام خواهد رسید. علاوه بر این باید بگوییم که بریج دندان می تواند از لحاظ فرم و رنگ، بسیار به دندان طبیعی شبیه باشد که البته چنانچه پیش از این نیز شرح دادیم این مورد کاملاً به نوع روکش بریج دندان بستگی خواهد داشت.

مسئله دیگری که در رابطه با بریج دندان می توان اشاره نمود این است که غالباً دندان های طبیعی و پایه بریج می توانند در زیر روکش سالم بمانند و اگر اصول بهداشتی را رعایت کنید از پوسیدگی شان نیز جلوگیری خواهید کرد.

معایب استفاده از بریج دندان

یکی از معایب اصلی استفاده از بریج دندان این است که در این روش دندان های اطراف، با وجودی که سالم هستند باید مقداری تراشیده شوند تا بتوانند به عنوان پایه بریج آن را به خوبی نگه دارند. علاوه بر این در بعضی از موارد مشاهده می شود که در استفاده از روش بریج دندان، روکش بریج به عصب ها آسیب زده و فرد بیمار به عصب کشی احتیاج پیدا خواهد نمود.

علاوه بر این اگر برای استفاده از بریج دندان به پزشک متخصص و حرفه ای مراجعه نکنید ممکن است که به دلیل درست قرار نگرفتن روکش، بریج ها بعد از مدتی شل شده و بیفتند. به علاوه اینکه باید بگوییم در بعضی از شرایطی که دندان پزشکان برای محکم تر شدن بریج از مواد خاصی استفاده می نمایند، بعد از گذشت زمانی این مواد باعث رشد باکتری و در نتیجه پوسیده شدن دندان می شوند.

مقایسه ایمپلنت با بریج دندان

در اینکه هر دوی این روش ها به پر کردن جای خالی دندانی که به هر دلیلی از بین رفته یاری می نمایند شکی نیست. اما تفاوت های بسیاری میان هر کدام از این روش های درمانی وجود دارد. به طور کلی باید بگوییم که در روش ایمپلنت دندان از یک پروتز بادوام برای فضای خالی دندان های استفاده می شود که هیچ اتصالی نیز با دندان های کناری نخواهد داشت. استفاده از ایمپلنت دندان دائمی است و مسئله ای را نیز برایتان به همراه نخواهد داشت. پروتزی که در روش ایمپلنت دندان به کار می رود با سرعت زیادی با فک و لثه بیمار سازگار می شود و می تواند حکم دندان طبیعی را برای او داشته باشد.

با توجه به این مسائل ماجرا در رابطه با بریج دندان کمی متفاوت تر خواهد بود. در روش بریج دندان معمولاً سه تاج دندان درگیر می شود و به همین دلیل نیز تمیز کردن، مسواک زدن و مراقب از دندان ها نیز به مراتب سخت تر خواهد بود. علاوه بر این بریج دندان از استحکام کافی برخوردار نیست و اگر شرایطی همچون دندان طبیعی برای پیش بیاید و یا حرکتی اضافی داشته باشد آسیب خواهد دید.

منبع: برترین ها

به "بریج دندان چیست؟ انواع، مزایا و معایب بریج دندان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بریج دندان چیست؟ انواع، مزایا و معایب بریج دندان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید