مهار سکته قلبی با مصرف یک حبه سیر
به گزارش وبلاگ نفس، تهران- خبرنگاران- عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: براساس تحقیقات متعدد صورت گرفته، نقش موثر مصرف سیر در پیشگیری از سکته قلبی به اثبات رسیده و این سبزی با کنترل فشار خون و چربی خون، تاثیر زیادی در جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارد.

به گزارش وبلاگ نفس از انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دکتر مرجان عجمی با اشاره به اینکه شواهد اپیدمیولوژیک قابل ملاحظه ای نقش درمانی و پیشگیرانه سیر را نشان می دهد، اضافه کرد: تحقیقات متعدد، اثرات مطلوب بسیاری برای این گیاه بیان نموده است و این اثرات تا حد زیادی به کاهش عوامل خطر برای بیماری های قلبی و عروقی، کاهش خطر سرطان، اثر آنتی اکسیدانی، اثر ضد میکروبی و افزایش سم زدایی خارجی و حمایت کننده از کبد، نسبت داده شده است.
وی یادآور شد: سیر همچنین سرشار از فولیک اسید (نوعی ویتامین گروه B)، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B2, B1 و B3 است.
عجمی اضافه کرد: نتایج مطالعات علمی نشان می دهد که مصرف سیر اثرات قابل توجهی در کاهش فشار خون، پیشگیری از تصلب شرایین (سخت شدن دیواره رگ ها)، کاهش کلسترول خون و تری گلیسیرید، مهار تجمع پلاکتی و جلوگیری از لخته شدن خون دارد.
وی گفت: مطالعات بالینی متعددی اثرات مفید سیر در کاهش فشار خون در بیش از 80 درصد از بیماران مبتلا به پُرفشاری خون را نشان داده است و بسیاری از مطالعات انسانی اثرات سیر و فرآورده های آن را در کاهش قابل توجه کلسترول و تری گلیسرید سرم، تایید نموده است.
عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اضافه کرد: علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که سیر خطر بیماری های انسدادی مویرگ ها را کاهش می دهد و خون رسانی مویرگی را افزایش می دهد ولی مصرف آن توسط بیماران قلبی مبتلا به غلظت خون که داروی ضد انعقاد مثل وارفارین می خورند، بیاد زیر نظر پزشک باشد.
عجمی با اشاره به نقش پیشگیرانه سیر در بیماری های قلبی عروقی مانند سکته قلبی، اضافه کرد: اضافه کردن سیر به رژیم غذایی افراد به طور قابل توجهی خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد و فشار خون بالا و چربی خون (از عوامل بیماری های قلبی و عروقی) را مهار می نماید.
علمی** 1201 ** 1055
منبع: ایرنا