هوش مصنوعی چگونه در حال تغییر صنعت آموزش است؟

به گزارش وبلاگ نفس، مجله دیجی کالا - یوسف اسفندیاری: صنعت آموزش معمولا به آرامی تغییر می نماید. به عنوان مثال، شکل و شمایل کلاس های درس در چند قرن اخیر تغییر چندانی نداشته است. با این وجود، وقتی که پای تکنولوژی در میان باشد، آموزگاران با اشتیاق زیادی به بهره گیری از روش های جدید روی می آورند.

هوش مصنوعی چگونه در حال تغییر صنعت آموزش است؟

بسیاری از مدارس در سرتاسر دنیا، از تکنولوژی های نوظهوری مانند کلاس های درس مجازی بهره می برند. همچنین تعداد دانش آموزانی که به جای بهره گیری از دفتر و کتاب از گجت های مدرن استفاده می نمایند، به طور فزاینده ای رو به افزایش است. البته، بدون صحبت در خصوص هوش مصنوعی نمی توان در خصوص تکنولوژی های مدرن صحبت کرد.

هوش مصنوعی به آهستگی در حال تغییر تمام وجوه صنعت آموزش است و در ادامه به چند مثال مربوط به این موضوع می پردازیم.

هوش مصنوعی جهت آموزش دانش آموزان را شخصی سازی می نماید.

دو دانش آموز را تصور کنید که با توجه به سوابق آن ها، برنامه آموزشی جداگانه ای به آن ها اختصاص داده شده است. طبق پژوهشی که کمپانی Rand در همین زمینه انجام داده، دانش آموزانی که از برنامه های درسی شخصی سازی شده استفاده می کردند، در زمینه مواردی مانند ریاضی و ادبیات در مقایسه با میانگین کلی، 30 درصد عملکرد بهتری داشته اند.

البته این موضوع می تواند از کلاس های درس هم فراتر برود. هوش مصنوعی حتی این قابلیت را دارد که به دانش آموزان برای انتخاب کلاس ها و حتی دانشگاه ها یاری برساند. به عنوان مثال، می توانیم به شرکت 1UNI اشاره کنیم که یک استارت آپ مالزیایی است و با بهره گیری از الگوریتم های هوش مصنوعی، به دانش آموزان یاری می نماید که با توجه به نقاط ضعف و قوتی که دارند، بهترین دانشگاه ممکن را انتخاب نمایند.

آموزگاران با بهره گیری از هوش مصنوعی می توانند بهتر تدریس نمایند

یکی از نتایج آموزش مبتنی بر زمان یا تکمیل سرفصل ها، به وجود آمدن دانش آموزان بی حوصله و دانش آموزانی است که از درس عقب می افتند. وقتی که آموزگار صرفا به این دلیل که سرفصل موردنظر را درس داده یا اینکه مقدار زمان مشخصی را صرف آن نموده، تدریس فصل جدیدی را آغاز می نماید، در این روش تضمینی برای اینکه تمام دانش آموزان متوجه موضوع مذکور شده باشند، وجود ندارد.

در عوض، در این روش معمولا دانش آموزانی که موضوع موردنظر را به خوبی فرا گرفته اند، خسته و بی حوصله می شوند و دانش آموزانی که از درس عقب افتاده اند، نمی توانند سرفصل های جدید را یاد بگیرند. با استفاده از هوش مصنوعی، آموزگار می تواند با دقت زیادی به نقاط قوت و ضعف دانش آموزانش دسترسی داشته باشد. به عنوان مثال، یک سیستم بر اساس امتحانات می تواند تشخیص بدهد که هرکدام از این دانش آموزان در موضوعات درسی موردنظر در چه سطحی قرار دارند و با این اطلاعات، آموزگار می تواند طبق برنامه درسی دقیق تری تدریس کند.

ربات ها می توانند نحوه تدریس را به طور کلی تغییر دهند

وقتی که صحبت از هوش مصنوعی می گردد، بسیاری از افراد به یاد انواع و اقسام ربات ها می افتند. ربات های مبتنی بر هوش مصنوعی می توانند به عنوان معلم های خصوصی انجام وظیفه نمایند. به عنوان مثال فرض کنید که دانش آموزی برای انجام تکالیف خود با مشکل روبرو می گردد. شاید یک معلم خصوصی برای شرح دوباره این مفاهیم در دسترس نباشد و والدین هم نتوانند این موضوعات را تدریس نمایند. در چنین موقعیت هایی، می توان از ربات های هوشمند استفاده کرد.

در این موارد، ربات در ابتدا می تواند سوالاتی را از دانش آموز مذکور بپرسد تا سطح تسلط او را تشخیص بدهد. بعد از این کار، ربات می تواند منابع آموزشی مناسبی را معرفی کند و در همین زمینه به دانش آموز یاری برساند. تعدادی از ناشران کتاب های آموزشی هم به بهره گیری از هوش مصنوعی روی آورده اند تا کتاب های آن ها به تجربه تعاملی بدل گردد و با این کار، مطالعه و یادگیری این موارد دیگر یک فرایند تکراری و خسته نماینده نخواهد بود.

در نهایت، هوش مصنوعی می تواند قوانین آموزشی را در سطح محلی، ملی و بین المللی تغییر دهد. مانند دیگر صنایع، در صنعت آموزش هم داده های زیادی وجود دارد که بدون استفاده رها می شوند. با بهره گیری از هوش مصنوعی، می توان از این داده ها سر درآورد و با افزایش اطلاعات، راحت تر می توان راهبردهای بهتری را اتخاذ کرد.

منبع: برترین ها

به "هوش مصنوعی چگونه در حال تغییر صنعت آموزش است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هوش مصنوعی چگونه در حال تغییر صنعت آموزش است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید