خواص گیاهی و درمانی گلابی
به گزارش وبلاگ نفس، ریشه گلابی عمیق و برگ های آن صاف و دندانه دار است. گل های گلابی سفید رنگ مایل به صورتی و به صورت خوشه ای است.
میوه درخت گلابی مخروطی شکل، گوشتدار، شیرین و یا ترش و شیرین و آبدار است. از تمام قسمت های گلابی مانند برگ های جوان ، پوست ساقه و میوه آن استفاده های طبی می گردد.
خواص طبی گلابی
- گلابی از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.
 - سنگ مجاری ادرار را دفع می کند.
 - آرام بخش و تب بر است.
 - ادرار آور است و بوی بد ادرار را از بین برده و باعث می گردد که ادرار رنگ روشن پیدا کند.
 - هنگامی که دفع ادرار مشکل است و شخص قطره قطره ادرار می کند خوردن گلابی بهترن دارو است.
 - در رفع عفونت مجرای ادار مؤثر است.
 - اسید اوریک را از بدن دفع می کند.
 - مقوی بدن است.
 - قابض و در این حال ملین است.
 - مقوی قلب و دستگاه هاضمه است.
 - تشنگی را رفع می کند.
 - سوزش مثانه و مجرای ادرار را دفع می کند.
 - از آن جا که گلابی حاوی قند لولز است، افراد مبتلا به مرض قند می توانند از آن استفاده نمایند و برای آن ها مضر نیست.
 - برای دفع سموم بدن بسیار موثر است.
 - برای پایین آوردن فشار خون می توانید به مدت چند روز فقط گلابی مصرف کنید. وغذای دیگری نخورید. البته این رژیم باید تحت نظر دکتر و اجازهٔ پزشک انجام گیرد.
 
خواص دیگر قسمت های درخت گلابی
برگ و شکوفه درخت گلابی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
- شکوفه درخت گلابی مقوی معده است و خون ریزی و اسهال را بند می آورد.
 - در ورم چشم از ضماد شکوفه گلابی استفاده می نمایند.
 - تخم گلابی ضد کرم معده و روده است.
 - دم نموده برگ گلابی برای دفع اسهال مفید است.
 - برای رفع ناراحتی های پروستات و مجاری ادرار از دم نموده برگ های جوان گلابی استفاده می نمایند. به این منظور صد گرم از آن را در یک لیتر آب جوش ریخته و مقداری گلابی را تکه نموده و همراه چند پوست سیب داخل آن انداخته و بگذارید حدود بیست دقیقه بماند و از این دم نموده سه فنجان در روز بنوشید.
 - برای دفع سنگ کلیه پنجاه گرم برگ گلابی را با پنجاه گرم پوست سیب در یک لیوان آب جوش ریخته و به مدت بیست دقیقه دم کنید و آن را به تدریج بنوشید.
 
مضرات زیاده روی در خوردن گلابی
اسراف در خوردن گلابی برای سرد مزاجان و اشخاصی که معده ضعیف دارند موجب نفخ معده می گردد و بهتر است آن را با مربای زنجبیل بخورند.
ترکیبات شیمیایی
برگ های جوان درخت گلابی دارای موادی مانند تانن، گلوکزید و هیدروکینون است. برگ های خشک درخت گلابی دارای اسید اورسولیک است. دانه گلابی دارای ماده ای به نام آمیگدالین و مقداری روغن می باشد.
برگرفته از کتاب یکصد گیاه معجزه گر (تالیف دکتر سهراب خوش بین)
منبع: فوت و فن