رژیم برای بچه ها ممنوع
به گزارش وبلاگ نفس، تهران (پانا) - کارشناسان تغذیه معتقدندباتوجه به اینکه بچه ها در حال رشد هستند نیازی به کاهش وزن ندارند و خانواده ها باید با رعایت یکسری نکات فرایند افزایش وزن آنها را کنترل نمایند.
به گزارش موسسه سلامت و بهداشت عمومی کشور، بسیاری از خانواده ها گمان می نمایند اگر کودک آنها چاق باشد، باید رژیم کاهش وزن را برای او اجرا نمایند، این تفکر اشتباه است و کودک مبتلا به اضافه وزن یا در معرض اضافه وزن نباید رژیمی جهت از دست دادن وزن داشته باشند.
به جای حذف بسیاری از گروه های اصلی غذایی یا حذف شام یا صبحانه بهتر است مصرف مواد غذایی پرکالری که ارزش غذایی چندانی ندارند شامل مصرف شیرینی، آبنبات، شکلات، چیپس، پفک، خامه، سرشیر، مربا، کره، نوشابه، غذاهای سرخ کردنی و چرب محدود گردد .
از خوراکی ها به عنوان پاداش برای بچه ها استفاده نگردد و تعداد وعده ها افزایش اما حجم غذا کاهش یابد، میوه به عنوان میان وعده های کودک در نظر گرفته و خانواده ها کوشش نمایند تا مصرف صبحانه به صورت یک عادت برای کودک در آید و هیچگاه مصرف این وعده مهم غذایی فراموش نشد.
این گزارش می افزاید: بچه ها شب ها زودتر بخوابد، به آنها انتخاب مواد غذایی مناسب و نامناسب آموزش داده گردد زیرا ذائقه کودک در حال شکل گیری است و غذاها کم نمک، کم قند و کم چرب باشد تا کودک به طعم این گونه غذاها عادت نموده و فعالیت بدنی کودک افزایش یابد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، حدود 14 درصد بچه ها 15 تا 23 ماهه در ایران اضافه وزن دارند و این میزان در استان های شمالی مانند گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی به 20 درصد می رسد، 20 درصد دانش آموزان 7 تا 18 ساله ایرانی اضافه وزن دارند و با توجه به تغذیه نامناسب، افزایش مصرف غذاهای آماده، چرب و شور سایر تنقلات و کم تحرکی در کشور شیوع چاقی و اضافه وزن در بین همه گروه های سنی در حال افزایش است.
76درصد بار بیماری ها و مرگ و میر در ایران ناشی از بیماری های غیر واگیر است که علت اصلی آن تغذیه نامناسب است و توصیه وزارت بهداشت آن است که حداکثر 10 درصد از کالری مورد احتیاج روزانه به وسیله مصرف شکر و قند ساده مانند قند، شیرینی، شکلات، بستنی و کیک تامین گردد.
مصرف زیاد قندهای ساده موجب رسوب آن در بدن و رگها به صورت چربی می گردد که عامل مهم انواع بیماری های غیر واگیر مثل سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت است.
منبع: خبرگزاری پانا