راهنمای ساده به روزرسانی فریم ویر مودم و روتر

به گزارش وبلاگ نفس، معمولا روترها را در خانه نادیده می گیریم و تا زمانی که مسئله ای برای اینترنت و وای فای ما پیش نیامده است؛ سراغی از آن ها نمی گیریم و به حال خود رها شدند.

راهنمای ساده به روزرسانی فریم ویر مودم و روتر

اما روترها و مودم ها نیز مانند گوشی های هوشمند و کامپیوترها به تمیزکاری، نگهداری، به روزرسانی و چک آپ های دوره ای احتیاج دارند تا در برترین حالت باقی بمانند. فقط هم مسئله سخت افزار روترها و مودم ها مطرح نیست و باید به نرم افزار آن ها نیز رسیدگی گردد.

در این راهنما، می خواهیم نحوه به روزرسانی فریم ویر مودم ها و روترها را به زبانی ساده و در سیستم عامل های مختلف آنالیز کنیم.

چرا شما باید فریم ویر مودم و روتر را به روزرسانی کنید؟

در حالی که روترها ظاهرا احتیاجی به مراقبت ندارند و به طور اتوماتیک، کارها را انجام می دهند ولی همواره در معرض قدیمی شدن هستند. معمولا، پس از چند سال، باگ های امنیتی در آن ها یافت می گردد و شرکت سازنده با ارائه وصله های امنیتی، سعی می نماید این آسیب پذیری ها را از بین ببرد یا ممکن است نسخه نرم افزاری قوی تر و بهتری برای رسیدن به امنیت بیشتر یا کارایی و سرعت بالاتر در دسترس قرار بگیرد.

به همین علت، شما باید سعی کنید همواره مودم ها و روترهای خود را از نظر فریم ویر به روز نگه دارید. به ویژه در این روزها که تمام کارهای شما با اینترنت انجام می گردد و چندین دستگاه متصل به وای فای دارید و هرگز نباید آفلاین شوند. به روز بودن فریم ویر مودم و روتر، تاثیر زیادی در کارایی، پایداری، سرعت و آنتن دهی این دستگاه دارد؛ ضمن اینکه قابل اطمینان تر هستند و به راحتی هک نخواهند شد.

چگونه به تنظیمات مودم و روتر دسترسی پیدا کنیم؟

مودم ها و روترهای امروزی قابلیتی دارند که به طور اتوماتیک فریم ویر را به روزرسانی می نمایند ولی باز هم بهتر است شما به صورت دوره ای نگاهی به نسخه فریم ویر روتر و مودم خود داشته باشند و به طور دستی آن را به روزرسانی نمایند. برای به روزرسانی فریم ویر باید به تنظیمات و پنل کاربری روتر و مودم دسترسی داشته باشید.

اولین چیزی که برای دسترسی به پنل کاربری مودم و روتر احتیاج داریم؛ آدرس IP مودم و روتر را داشته باشیم. معمولا، آدرس IP دستگاه روی برچسبی در زیر خود دستگاه حک شده است ولی اگر این برچسب پاک شده یا کنده شده است یا شما آدرس IP روتر را تغییر دادید؛ ناچار هستید به طور دستی و با استفاده از کامپیوتر و گوشی موبایل خود، این آدرس IP را یافته و بهره ببرید.

در نظر داشته باشید که در این راستا به شماره مدل دقیق مودم یا روتر خود نیز احتیاج دارید و باید آن را از روی جعبه یا دفترچه راهنما یا برچسب زیر دستگاه بخوانید و برای خودتان یادداشت کنید.

اگر می خواهید به وسیله کامپیوتر و لپ تاپ، آدرس IP روتر یا مودم را پیدا کنید؛ مطمئن شوید که این کامپیوتر یا لپ تاپ به وای فای و اینترنت این دستگاه متصل است. با هم نحوه یافتن آدرس IP روتر و مودم در سیستم عامل های مختلف را آنالیز می کنیم:

ویندوز 11

اگر از ویندوز 11 استفاده می کنید؛ می توانید آدرس آی پی روتر یا مودم خود را در بخش Windows Settings پیدا کنید.

روی Start > Settings کلیک کنید تا پنجره Settings Window باز گردد؛ سپس گزینه Network & internet را انتخاب کنید.

در زیر بخش Network & internet، روی گزینه Properties شبکه روتر یا مودم خود کلیک کنید:

در پنجره properties، صفحه را به پایین اسکرول کنید تا به گزینه IPv4 DNS servers برسید. حالا، آدرس IP که در کنار آن می بینید را کپی کنید که معمولا چیزی مشابه 192.168.1.1 است با این تفاوت که دو عدد آخر سمت راست شاید تغییر نموده باشند:

مک او اس

کاربران مک باید روی منوی Apple کلیک نموده و گزینه …System Preferences را انتخاب نمایند.

در پنجره System Preference باید گزینه Network انتخاب گردد. بعد، باید شبکه ای که به آن وصل هستند را از پنجره Network انتخاب نمایند:

پس از کلیک روی شبکه ای که به آن متصل هستند؛ روی …Advanced در گوشه پایین سمت راست کلیک نموده و سراغ برگه TCP/IP بروند و بخش Router را نگاه نمایند. شما باید در اینجا، آدرس IP روتر یا مودم خود را مشاهده و کپی کنید:

اندروید و iOS

شما می توانید سیستم عامل روتر یا مودم خود را به وسیله گوشی موبایل آپدیت کنید.

اگر یک اسمارت فون اندرویدی دارید؛ ابتدا اپلیکیشن را نصب کنید. پس از نصب این برنامه و اطمینان از اینکه به وای فای روتری که می خواهید به روز گردد؛ متصل هستید؛ در صفحه اصلی برنامه، باید آدرس IP روتر را در زیر بخش DNS مشاهده کنید:

کاربران iOS می توانند آدرس آی پی روتر و مودم خود را با رفتن به Settings > Wi-Fi مشاهده نمایند. در این بخش، روی آیکون information روبروی شبکه ای که به آن متصل هستید؛ بزنید و صفحه را به سوی بالا سوایپ کنید تا بخش Router را ببینید. آدرس IP روتر را در اینجا پیدا خواهید کرد:

چگونه نسخه فریم ویر روتر یا مودم را چک کنیم

هنگامی که آدرس IP روتر را پیدا کردید؛ باید آن را در نوار آدرس یک مرورگر وب (کروم، فایروفاکس، مایکروسافت اج و …) وارد نموده تا به پنل کاربری روتر دسترسی پیدا کنید.

معمولا برای ورود به پنل کاربری روتر یا مودم باید نام کاربری و رمزعبور روتر را داشته باشید؛ در همان برچسب زیر مودم و روتر یا دفترچه راهنما، این اطلاعات را پیدا خواهید کرد یا اگر خودتان به طور دستی آن ها را عوض کردید؛ اطلاعات خودتان را وارد کنید.

پنل های کاربری تحت وب روترها و مودم ها براساس اینکه از چه برند و مدلی هستند؛ ظاهر و گزینه های مختلفی دارند و شما باید در منوها در پی گزینه هایی مانند administration tools یا Advanced یا Maintenance یا Management یا System Tools و حتی منوی Utilities برای یافتن نسخه فریم ویر فعلی روتر یا مودم و ابزار به روزرسانی آن باشید.

در پنجره Firmware، معمولا نسخه فعلی فریم ویر روتر نوشته شده است. بعضی روترها در این پنجره، گزینه یا ابزاری برای به روزرسانی اتوماتیک فریم ویر دارند. اگر روتر یا مودم شما چنین گزینه ای دارد؛ به سادگی می توانید روی کلید Check یا Update بزنید تا شرایط فریم ویر به صورت آنلاین و اتوماتیک به وسیله خود روتر یا مودم آنالیز و در صورت احتیاج، آپدیت گردد. در این روش، روتر به طور مستقیم به سایت شرکت سازنده متصل شده و درخواست آپدیت می نماید.

بعضی روترها، پس از این مرحله، به شما لینک دانلود نسخه نو فریم ویر را می دهد که با کلیک روی آن، می توانید فریم ویر نو را روی گوشی موبایل یا کامپیوتر خود دانلود کنید. بعضی روترها این کار را هم به شما نمی سپارند و به طور مستقیم، فریم ویر نو را دانلود و آغاز به نصب می نمایند تا روتر به طور اتوماتیک به روز گردد.

اما اگر روتر یا مودم شما قدیمی تر است و این گزینه های به روزرسانی اتوماتیک فریم ویر را ندارد؛ باید به وب سایت شرکت سازنده روتر بروید و بعد صفحه ویژه شماره مدل روتر خود را پیدا کنید. باید دقیقا مدل روتر خود را وارد وب سایت شرکت سازنده کنید وگرنه با دانلود فریم ویر روتر دیگری، سخت افزار دستگاه را دچار مشکل خواهید کرد.

در بخش دانلود صفحه روتر خود روی وب سایت شرکت سازنده، باید شماره نسخه فریم ویر موجود برای دانلود را آنالیز کنید. اگر بالاتر از شماره نسخه فریم ویر فعلی روتر شما است؛ باید نسخه نو را دانلود و روی کامپیوتر یا اسمارت فون خود ذخیره کنید. اگر بالاتر نیست، یعنی هنوز فریم ویر نوی برای روتر یا مودم شما ارائه نشده و احتیاجی به نصب و ارتقا وجود ندارد.

چگونه فریم ویر روتر یا مودم خود را به روزرسانی کنید

اگر نسخه نوی از فریم ویر روتر و مودم خود دانلود کردید؛ حالا به صفحه Firmware روتر در پنل کاربری تحت وب برگردید و روی کلید Browse بزنید تا فایل فریم ویر نو را برای نصب به روتر معرفی کنید. هنگامی که فایل فریم ویر نو دانلود و شناخته شده؛ باید روی گزینه Upgrade بزنید.

عملیات به روزرسانی فریم ویر روتر مدتی طول می کشد؛ مثلا شاید 5 الی 10 دقیقه ای منتظر بمانید. در این مدت، ابدا نباید مودم یا روتر را خاموش نموده یا به تنظیمات آن دست بزنید یا اینترنت را قطع کنید؛ چون در این صورت خطر نصب ناقص فریم ویر و خراب شدن دستگاه وجود دارد. منتظر بمانید تا خود روتر یا مودم، فریم ویر نو را دانلود و نصب نموده و به شما پیغام موفقیت آمیز بودن به روزرسانی فریم ویر را نشان دهد.

همواره روتر یا مودم خود را به روز نگه دارید

در حالی که شاید به روزرسانی فریم ویر مودم و روتر، کاری خسته نماینده به نظر برسد؛ ولی سهل انگاری و رها کردن روتر و انجام ندادن آن می تواند آسیب ها و عواقب ناگوار و بزرگی برایتان به همراه داشته باشد. به روزرسانی فریم ویر، تضمین می نماید از انواع خطرات و آسیب پذیری های سایبری و انلاین در امان هستید و به بالاترین و برترین کارایی و سرعت دستگاه دسترسی دارید.

به روزرسانی فریم ویر، مسائل احتمالی روتر و مودم و عدم ناسازگاری با دستگاه های نو یا قطعی های وای فای و اینترنت را رفع می نماید و شما برای اتصال انواع دستگاه های هوشمند مانند تلویزیون، یخچال، سنسورهای محیطی، دوربین مدار بسته و غیره به روتر به وسیله پروتکل های اینترنت اشیا مسئله ای نخواهید داشت.

پیشنهاد می کنیم هر سه ماه یک بار، نسخه فریم ویر روتر یا مودم خود را چک کنید و در صورت انتشار فریم ویر نو، آن را دانلود و نصب کنید تا همواره سخت افزاری به روز و مطمئن داشته باشید.

منبع: شبکه چی

به "راهنمای ساده به روزرسانی فریم ویر مودم و روتر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای ساده به روزرسانی فریم ویر مودم و روتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید